Interviu cu Alexandra Ciobotaru, Peetamine

Alexandra este un om tare drag mie. Ne-am cunoscut în urmă cu 9 ani. Ce repede trece timpul! Avem amintiri frumoase din liceu și o prietenie la fel de frumoasă chiar și la distanța București – Târgu Mureș. Era visătoare și iubitoare de frumos. Acum, Alexandra este însuși frumosul! Mă bucur că am avut ocazia să îi descopăr pasiunea pentru broderie și să o aduc aproape de noi.

Te invit, așadar, să o cunoști pe Alexandra mea dragă de la Peetamine.

Alexandra, spune-ne despre tine. Cine ești tu? Chiar dacă ne cunoaștem de mult timp, unele lucruri despre tine sunt noi și pentru mine.

Eu sunt Alexandra Ciobotaru. Farmacistă și viitoare mămică. Supriză! Mă emoționează ideea de a fi mamă și cred că niciodată nu am simțit că ceva mă caracterizează mai mult decât asta.

Cine este Peetamine? 

Este micuțul meu proiect de suflet, inspirat de dragostea mea pentru tradiție și implicit, pentru broderie. Îi spun micuțpentru că așa îmi doresc să rămână. Este despre creativitate și multă muncă! Fiecare gherghef necesită multă atenție, multă migală și multă-multă-multă răbdare. Simt că las în creațiile mele o parte din mine.

Cum ai ajuns să iubești brodatul? 

Broderia și-a făcut loc în sufletul meu datorită bunicii și părinților mei. Bunica mea broda orice și oricând, cu drag. Au trecut prin mâinile ei ii, covoare și fel de fel de țesături. Ceea ce fac eu este prea mic gândindu-mă la creațiile bunicii, dar cu siguranță este neprețuit. Mama este pasionată de lucrurile mici și delicate iar tata încă păstrează goblenurile făcute de el de pe vremea când eu și fratele meu eram bebeluși. Îmi aduc aminte că de fiecare dată când mama cosea îmi dădea și mie o bucățică de etamină ca să mă joc. Vezi, totul începe printr-un joc! Toată moștenirea asta de la familia mea dragă m-a atras spre frumos. Ca să faci totul posibil, este nevoie de multă răbadare. Marcela, tu mă cunoști, știi câtă răbdare am! (ăsta este lucrul de care sunt cea mai sigură).

Ce îmi poți spune despre stilul tău de lucru? Ce îți place să brodezi?

Iubesc natura și cred că asta se indentifică cel mai bine în creațiile mele. Îmi place să brodez plante, flori și multe-multe frunzulițe. Am încredere în amintirile și imaginația mea. Uneori, îmi place să le cos din amintirile mele iar alteori doar las frâu liber imaginației și ajung la tot felul de cadre. Da, cu siguranță în stilul ăsta mă regăsesc cel mai mult!

Spune-ne mai multe despre gherghefurile create pentru Botanical pick-me-up.

Mi-a fost tare-tare drag să le cos și cred că mă voi despărți cu greu de ele! Să cos plante este pe sufletul meu. M-am jucat cu noanțele de verde! Cu fiecare frunzuliță cusută îmi fugea gândul la bucuria ta și a celor la care vor ajunge. Și oh, sper mult să fie una mare! Și, cu siguranță, pe cât de micuțe și de drăgălașe sunt, pe atât de multă atenție și migală se ascunde în spatele lor.

Ai o plantă preferată?

Daaa, îmi plac mult cactușii. Și ador florile! Dacă aș puteea avea o curte plină cu bujori, m-aș simți ca în rai!

Care este locul preferat de conectare cu natura? 

Oh, natura! Iubesc natura! Locul preferat poate fi orice întâlnire cu verdele crud si florile care abia așteaptă să înflorească, dar trebuie să recunosc că grădina de acasă, a părinților mei, e preferata sufletului meu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *