Interviu cu Ana Gaman, anagums.creates

Vă mărturisesc un singur lucru până să o cunoașteți pe Ana prin cuvintele, propozițiile, frazele și rândurile de mai jos. M-am îndrăgostit de filosofia Anei – „Wear your plants!” și am articulat acest lucru. Așa a început colaborarea noastră.

Ana, spune-ne despre tine. Cine ești tu?

Eu sunt Ana, lucrez în domeniul contabilității și sunt în căutarea artistului din mine. Dintotdeauna am fost atrasă de lucru manual și nu mă simt bine dacă nu îmi găsesc ceva de făcut. Pot spune că am încercat multe lucruri, dar o mare parte din ele au rămas doar la stadiul de încercat. Făceam cu drag ceea ce descopeream însă îmi doream să găsesc acel ceva pe care să-l mențin. Apoi să fac mai bine și mai bine și mai bine. 

Crezi că ai ajuns la acel ceva acum? Este anagums.creates ceea ce îți doreai să ai și să fii?

Așa cred – anagums.creates este despre fetru, ață și mărgele. Este o pasiune căreia îi acord atenție în timpul liber și la care mă gândesc când timpul liber nu prea există. Îmi place mult pentru că mă ține conectată. Cu mine și cu ideile pe care le am. O să continui să fac diverse lucruri din ață și mărgele. Și clar, o să continui să fac frunze.

Apropo de frunze, am văzut pe pagina ta de Instagram că ai și plante. Ele te-au inspirat să faci broșele frunză?

Am plante și îmi place să stau printre ele, să le privesc, să le ating. Anul acesta prin februarie mi-a venit ideea să cos frunze. Tot în perioada asta am început să-mi iau și mai multe plante. Pot spune că mi-au fost mai mult decât inspirație. Poate chiar motiv de a mă reapuca de cusut.

Povestește-ne despre procesul de creație al lor. Sunt anumiți pași pe care îi urmezi?

Mă documentez despre plante și culori și când mă decid asupra a ceea ce vreau să fac, trasez conturul frunzei pe o bucățică de fetru. Nu folosesc ghergheful ca suport. M-am obișnuit să-mi tai un pătrățel de fetru pe care îl țin cu o mână în timp ce cu cealaltă cos. Dacă frunza este mai complexă, trasez și conturul detaliilor. La Maranta, de exemplu, am făcut conturul frunzei și a venelor. Încep cu ață și las spațiu pentru mărgele. Apoi cos mărgelele, una câte una. În cazul în care mi-a rămas spațiu imposibil de acoperit cu o mărgea, revin asupra lui cu ață. Mai tai un pătrățel de fetru pe care aplic acul de broșă, decupez conturul frunzei și, la final, unesc cele două petice printr-o cusătură.

Ai o plantă preferată?

Da, îmi plac mult ferigile. Cred că mi s-a pus pata pe ele. Am ajuns să am în jur de 30. Dacă o să aduci ferigi, o să stau cu ochii pe tine.

Ana, unde te pot găsi oamenii?

Pe Instagram, dar fac parte și din comunitatea Kătun. Oamenii pot găsi produsele mele acolo, la târgurile online sau offline pe care Kătun le organizează. Ultima dată am lucrat la câteva broșe pe tema copilăriei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *