LUMINA

Se dezvoltă la o lumină medie, specifică unui spațiu cu mai puțină lumină naturală. Un loc care primește câteva ore de lumină puternică dar indirectă, este perfectă pentru acesta.

APA

Frecvența udării. Spre deosebire de cactușii deșertici, cactușii tropicali preferă udarea regulată. Ca regulă generală, ar trebui să udați cactusul după ce cei 2-3 centimetri de sus ai solului s-au uscat. Este important să evitați să vă udați cactusul cu apă prea rece. Sunt sensibili la substanțele chimice din apă și se recomandă udarea cu apă filtrată. Cât despre cantitatea de apă, udați planta suficient, până când aceasta iese prin găurile de drenaj ale ghiveciului. Surplusul de apă din farfurie sau din ghiveciul decorativ trebuie îndepărtat pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. 

TEMPERATURA

Preferă temperaturile ridicate, cât mai apropiate de mediul din junglă. Temperatura cuprinsă între 15 și 26°C este ideală. Așezați planta departe de curentul rece de la ferestre, uși și aer condiționat, precum și de calorifer sau alte surse de căldură. 

UMIDITATEA

Preferă o umiditate ridicată, peste 50. Pentru a crește umiditatea în jurul plantei, o puteți așeza pe o tăviță umplută cu pietricele în care adăugați apă până când ajunge la baza ghiveciului. Dacă locuința are un aer foarte uscat, va fi necesar un umidificator mic, care poate fi plasat în apropierea plantei.

SOLUL

Cactușii tropicali preferă un un substrat bine drenat, aerisit și bogat în materie organică. Amestecul ideal pentru aceștia conține pământ universal pentru cactuși și suculente, perlit, turbă și amestec universal pentru orhidee.

TRANSPLANTAREA

Cactușii tropicali au o creștere lentă și nu au nevoie de o transplantare regulată. Însă, dacă este nevoie, este bine de știut că momentul ideal pentru transplantare este la sfârșitul primăverii sau începutul verii, când planta se află în perioada de creștere activă. Scoateți ușor planta din ghiveciul ei vechi și puneți-o în cel nou cu pământ proaspăt. Apoi, udați planta bine.

FERTILIZAREA

Au nevoie de o fertilizare anuală, la începutul primăverii. Atâta timp substratul său conține materie organică (mușchi de turbă și/sau amestec de scoarță de orhidee), planta nu va necesita nicio fertilizare suplimentară pe tot parcursul anului.

TOXICITATEA

În general, nu sunt toxici pentru oameni și animale.